top of page

Raluca Ianegic

Prof.Univ.Dr. în cadrul Departamentului Coregrafic al U.N.A.T.C  “I.L.Caragiale” București.

A absolvit Liceul de Coregrafie București, Facultatea de Litere București iar în zona dansului modern deține diplomă  D.E.A a Universității Paris 8.

A lucrat în calitate de profesor de dans clasic și modern în cadrul Liceului de Coregrafie București, urmând și un traseu interpretativ pe importante scene bucureștene și internaționale. Studiile de dans contemporan le-a completat prin numeroase work-shop-uri peste hotare în U.S.A., Franța, Austria, țări în care și-a prezentat și o parte din propriile coregrafii.

Mai multe detalii

În calitate de creator direcțiile sale structurale s-au manifestat atât în cadrul spectacolelor coregrafice susținute cu interpreți formați de ea în teatrele: Nottara, L.S. Bulandra, Teatrul Evreiesc de Stat cât și în spații neconvenționale: Muzeul Storck, Muzeul Colecțiilor de Artă diverse spații expoziționale și spații de concert ale Sălii Radio-ului și Ateneului Român.

Raluca Ianegic este și un teoretician al artei; o parte importantă a cercetărilor sale apărute în scris este prezentă în cartea “Trasee coregrafice” U.N.A.T.C Press, Buc.

Artista a contribuit la întemeierea Departamentului de Coregrafie din cadrul U.N.A.T.C “I.L.Caragiale” București. Este medaliată pentru merite în educația artistică.

bottom of page