top of page

Lorelei Vișinescu Bari

Este absolventă a Liceului de Coregrafie din București, România și a continuat dezvoltarea și perfecționarea profesională pe scena Operei Naționale din București și alte teatre din țară și străinătate. De la începutul carierei și-a descoperit înclinația și aptitudinile pentru pedagogie pe care le-a cultivat printr-o activitate susținută atât în cadrul companiilor de balet în care a lucrat cât și în școlile unde a susținut cursuri de balet.

 

Mai multe detalii

În anul 1999 deschide școala de balet ”LA SYLPHIDE STUDIO DANS”, pentru toți copiii care iubesc baletul și dansul modern sau contemporan ori dansul de caracter. În 2012 formează la nivelul școlii grupe din cei mai buni copii, pregătiți pentru competiții, care devin astfel un an mai târziu ”ACADEMIC BALLET SCHOOL LA SYLPHIDE”.

Buna pregătire a elevelor sale a dus la oportunitatea acestora de a obține burse de studii Academy of Ballet of the Vienna State Opera, Dance Academy Zurich, English National Ballet School, Ballet School Basel și la stagii organizate de Joffrey Ballet School, Russian Ballet College, Sorrento Campus Summer School.

O parte din elevele sale au fost acceptate pentru a-și continua studiile în cele mai renumite școli din lume: Bolshoi Academy Moscow, State Choreographic Institute Kiev, Staatliche Balletschule Berlin, Ecole Nationale Supérieure de Danse de Marseille, Zurich Ballet Academy, Palucca Hochschule für Tanz Dresden, National Conservatory Dance School Lisbon, Royal Academy of Dance London.

Face parte din jurii la concursuri internaționale și organizează workshopuri cu personalități din lumea dansului.

Din 2012 este organizatorul Dance World Cup Romanian Qualifier, iar din anul 2014 organizează propria competiție pentru tinerii dansatori profesioniști ”Young Stars Ballet Competition”.

bottom of page